9 Inițiative pe care le voi pune în aplicare în Consiliul Baroului București 

Pozitie buletin de vot 60

Identificarea corectă a patrimoniului Baroului București

Care sunt activele mobiliare și imobiliare, precum și cum sunt acestea plasate în mod exact și riguros? Aceste informații ar trebui să fie publice, afișate, astfel încât avocații din Baroul București să poată controla și verifica destinația fondurilor.

Pozitie buletin de vot 60

Eliminarea impunerii fondului de solidaritate

Fondul de solidaritate, impus avocaților de către suprastructura nelegitima UNBR gestionat de aceeași suprastructură (care își arogă prerogative ale Baroului București) este alocat de UNBR. Un fond de solidaritate nu trebuie impus cu forța, ci votat democratic și trebuie alocat transparent (către avocații care sunt realmente în nevoie). În plus, propunem ca acest fond, impus și avocaților stagiari să fie suportat diferențiat, astfel încât avocații sau societățile de avocatură care realizează venituri importante să contribuie în mai mare măsură la ajutorarea confraților în dificultate, în caz contrar, chiar avocații ce solicită acordarea de sume de la fondul de solidaritate, sunt plătitori, împreună cu stagiarii și avocații ce nu realizează niciun venit. Fondul de solidaritate strâns la nivelul Baroului București, trebuie destinat exclusiv avocaților din acest Barou, acesta fiind sensul organizării teritoariale a barourilor, fără centralizarea inutilă la nivelul UNBR care nu face decât să dijmuiască sub pretextul solidarității sume de la cel mai mare barou din țară îndreptând aceste sume (ce pot constitui favoritisme fiind acordate prin decizii nepublice) către orice barou din țară.

Pozitie buletin de vot 60

Revenirea la cota inițială de 10%

În plină criză, fără niciun fundament economic transparent, în condițiile în care profesia a primit lovitură după lovitură, taxele aferente Casei de Asigurări au fost majorate la 11%. Consiliul Baroului va lua toate măsurile pentru a se reveni la cota inițială de 10%, iar dacă temeiurile economice (neprezentate nouă avocaților) se vor verifica a fi reale, suplimentarea se va realiza prin majorarea cotei fixe maximale, astfel încât cei ce au venitur mari din profesie să contribuie cel puțin în egală măsură cu imensa majoritate a avocaților din Baroul București.

Pozitie buletin de vot 60

Demersuri pentru realizarea unui soft pentru gestionarea online a dosarelor

Vom iniția demersuri pentru realizarea unui soft, care să fie pus la dispoziție gratuit tuturor avocaților din Baroul București, de gestiune a dosarelor proprii, calculare a costurilor activităților specifice profesiei, astfel încât avocații să poată ajusta corect onorariile lor, costurile fiind suportate de clienți și nu de avocat, care acceptă un onorariu forfetar.

Pozitie buletin de vot 60

Protecție în fața oricărei instituții a statului

Avocații vor beneficia de protecție reală în fața oricărei instituții a statului, urmând a fi înființată o Comisie de abuzuri la nivelul Baroului București.

Pozitie buletin de vot 60

Demararea de acțiuni colective

Se vor iniția acțiuni colective spre a se așeza pe temeiuri legale corecte, raporturile avocaților cu ANAF, MFP, Casa de Asigurări Sociale, Casa de Asigurări de Sănătate, avocații beneficiind de expertiza pro-bono a propriilor colegi, care deși s-au oferit în acest scop nu au fost luați în seamă.

Pozitie buletin de vot 60

Locuri de parcare la instanțele de judecată

În București avocații trebuie să aibă locuri de parcare la instanțe, parchete, unități de poliție etc. la prețuri decente, negociate cu autoritățile locale de către conducerea Baroului București.

Pozitie buletin de vot 60

Scanarea dosarelor și liberul acces al al avocaților prin intermediul unui site dedicat

Și la nivelul instanțelor din București se poate implementa ceea ce la nivelul Curții de Apel Cluj, bunăoară, deja există de mulți ani. Scanarea dosarelor și liberul acces al al avocaților prin intermediul unui site dedicat cu username și parolă. În acest fel arhivele, care au spații improprii studierii în bune condiții a dosarelor, vor scăpa de supraaglomerare. Acum, Decanul și Consiliul Baroului au ajuns o simplă anexă a UNBR, interesele avocaturii bucureștene fiind dictate de la centru, orice decizie a Baroului București putând fi suspendată sau infirmată în cazul în care există interese străine de cele legitime ale avocatului membru în Baroul București. Cândva, barourile organizau autonom, fiecare în parte, examenul de admitere și de definitivat în profesie, un alt monopol UNBR și INPPA.

Pozitie buletin de vot 60

Baroul București merită un nou început. Avocatura trebuie să devină din nou o profesie respectată!

Susține Candidatura

TOP