De ce ”principiile noastre” și nu ”ale mele”?

Deoarece sunt principii care definesc avocatura, pe mine, cât și pe cei care îmi sunt alături în aceste eforturi de schimbare în bine a avocaturii.

Susții și TU aceleași principii?

4 Principii care îmi definesc activitatea

Redobândirea prestigiului profesiei de avocat!

Instanțele de judecată, parchetele, organele de cercetare penale și instituțiile publice, în ansamblul lor, ne tratează pe noi, avocații, ca pe niște participanți la actul de justiție, nedoriți, neinvitați, cel mult tolerați. Curierii executorilor judecătorești, experții judiciari, consilierii juridici si alte categorii profesionale au de multe ori program separat, preferențial la instanțe, în timp ce noi, avocații avem program și acces comun cu justițiabilii, intrând unul câte unul, bine păziți de jandarmi. Suntem jigniți, umiliți si amendați în fiecare zi de muncă, fără a exista nicio consecință pentru cei vinovați, dar, mai grav, fără nicio luare publică sau oficială de poziție din partea Baroului București sau a organelor U.N.B.R. Paradoxal, există și un departament de apărare a profesiei care însă are un rol pur formal!

Fără recastigarea deplină a prestigiului profesiei, nu va exista niciodată cu adevărat stat de drept în România, dreptul fundamental la apărare fiind piatra de temelie a justiției!

Libertatea, Independența și autonomia avocatului!

Libertatea, Independența și autonomia avocatului sunt singurele garanții reale ale dreptului la apărare și fundamentul unui stat democratic, unui stat de drept.

”Ce a mai rămas astăzi din Libertatea, Independența și Autonomia avocatului?” este o întrebare la care fiecare dintre noi vom răspunde la vot!

TRANSPARENȚA deciziilor organelor de conducere a profesiei!

#transparențaCBB

Transmiterea on line a Congreselor U.N.B.R, a dezbaterilor și ședințelor ce fundamentează deciziile importante ale Consiliului Baroului București, Consiliului U.N.B.R. și ale Comisiei Permanente !

Consiliul Baroului București decide soarta avocaturii Bucureștene și ar trebui să facă politica pe termen lung a avocaturii. În realitate, Baroul București este cel mai puternic și dinamic Barou din România, decidentul avocaturii românești. Autonomia și rolul de lider al avocaturii pe care l-a avut Baroul București până la moartea decanului Cristian Iordănescu, au pierit!

Ședințele Consiliului Baroului București ale Congresului U.N.B.R. al Consiliului UNBR și cele ale Comisiei Permanente trebuie să fie publice. Orice avocat care dorește, trebuie să poată asista la ele și trebuie să participe la luarea deciziilor colective.

O soluție tehnică banală permite transmiunea în direct pe orice site al profesiei, la care accesul să se poată realiza de către fiecare avocat prin intermediul unui cont personal și al unei parole. La fel și în ceea ce privește Congresul Avocaților.

Fuga de transparență ne arată tuturor că nu am ajuns la nivelul de maturitate și de solidaritate în care profesia să fie condusă în baza încrederii castigate prin vot democratic!

Baroul este al Avocatului!

Baroul București are obligația protejării propriilor membri în fața oricărei forme de abuz sau încălcării în orice mod a libertății, independenței și autonomiei avocatului.

Avocatul reprezintă o fundamentul în orice regim democratic. Avocatul este ultima baricadă împotriva abuzurilor. Avocatul trebuie să fie protejat ca sa te poată apăra în mod real și efectiv!

Conducerea Baroului București a nu a reușit după 24 de ani de umilințe de la adoptarea legii 51/1995, să rezolve problema reținerii telefoanelor sau a menținerii abuzive a delegațiilor avocaților din oficiu. Nu avem nevoie de protocoale pompoase, ci doar de luarea unei atitudini publice, neechivoce. Este necesară o schimbare reală pentru ca avocatura să își recapete cu adevărat demnitatea pierdută, iar noi, avocații, respectul cuvenit!

Susții și TU aceleași principii?

TOP